APK Group actief bezig met de aanleg van nutsvoorzieningen in Port of Limburg

23 mei 2022
Op de voormalige Fordsite is APK Group in december 2021 gestart met de herinrichting van dit gebied tot een terminal voor onder meer containertransport.
Terminal voor containertransport

APK Group tekende er voor de aanleg van nutsvoorzieningen en een gedeeltelijke betonverharding. Voor de bedrijvengroep is dit een opmerkelijke opdracht, zowel qua omvang als werkomgeving. Begin 2023 moeten de werken afgerond zijn. “Momenteel zijn we bezig met de aanleg van een rioleringsnet dat 9 km lang is. Daarnaast moeten we waterleidingen van 3 km en gasleidingen ingraven. Voor de bekabeling werd in totaal 17 km leiding becijferd. Op het platform waarop later de containers gestapeld worden, werd een netwerk van 8 km wachtbuizen uitgetekend. Ook een deel van de 29.000 m² betonverharding zal door APK Group aangelegd worden”, weet Business Unit Manager Guy Joriskes.

Meest moderne technologieën

APK Group is op 1 december 2021 gestart met de werken. Sindsdien zijn dagelijks een 15-tal medewerkers actief op de site. Zodra die opstartfase achter de rug is en de uitrustingsdetails volledig bekend en uitgetekend zijn, zal dit aantal opgevoerd worden. Het voordeel is wel dat deze grote werf gesitueerd ligt in de buurt van enkele APK infrastructuurvestigingen en dat maakt de concrete organisatie voor de werfleiders Michaël Pellaers en Pieter-Jan Oosterbos wel wat eenvoudiger. Aan het project Port of Limburg kleeft voor APK Group een opdracht van ruim 7 miljoen euro. Deze terminal aan de oever van het Albertkanaal wordt uitgerust met de meest moderne technologieën en ook dat is natuurlijk voor APK Group weer een uitdaging op zich.