APK Group zet in op evoluties in de energiemarkt

15 november 2021
De aangescherpte klimaatdoelstellingen bewegen de energiemarkt

De EU toont de weg, met de lancering in 2019 van de Green Deal, de waterstof strategie en met het recentelijk gelanceerde fit for 55 package. Met een reeks van klimaattargets wil de EU de CO2 uitstoot drastisch terugdringen tegen 2030.

Kijken we naar onze buurlanden zoals Nederland, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk, dan zien we dat er volop ingezet wordt op alternatieven voor gas (waaronder waterstof en warmtenetten) om te verwarmen, vergroening van de elektriciteitsproductie (door zonnepanelen en wind) en elektrificatie van het vervoer.

En kijken we nog wat verder naar bijvoorbeeld Zweden of Israël, dan merken we dat er op het vlak van wegenwerken ook sterk geïnnoveerd wordt door het integreren van zonnepanelen in de berm en het draadloos opladen van voertuigen terwijl ze over de baan rijden om het nog maar niet over eVTOL’s te hebben.

België blijft nog een beetje achter op het grootschalig inzetten van sommige van deze technologieën, maar als sector moeten we ons klaarstomen en alvast in de startblokken gaan staan.

De keuze uit technologieën is enorm, en maakt het voor organisaties en beleidsmakers natuurlijk niet makkelijk om de juiste keuze voor de toekomst te maken. Vandaar rekenen zij natuurlijk op partners met de nodige expertise om hen te begeleiden. Als organisatie volgen we dan ook de evoluties in de markt nauw op en geloven we sterk dat deze evoluties uitdagingen, maar vooral zeer grote kansen bieden aan onze klanten.

Zo kan het namelijk voor lokale besturen nieuwe inkomstenbronnen betekenen, en voor spelers op de energie markt manieren bieden om zich te gaan differentiëren ten opzichte van hun concullega’s.

Doordat we bij APK zien dat onze klanten meer en meer op Europese schaal opereren en nood hebben aan een brede portefeuille van diensten om ontzorgd te worden, zetten we hard in op anorganische groei.

Maar daarnaast, blijven we investeren in onze mensen en werven we ook doorlopend nieuwemensen aan om onze ambities te realiseren.

Door dit investeren in onze mensen kunnen we kwaliteitsvolle projecten realiseren. Zo heeft APK Group haar eigen divisie, Q Academy, om permanente vorming te voorzien en de nodige flexibiliteit te bieden aan de capaciteitsbehoefte bij onze klanten.

En kunnen we mee evolueren met de verwachtingen bij de eindklant, waarbij we oog hebben voor de hele klantenbeleving.

Zo zetten we ook volop in op digitalisering en nieuwe innovatieve oplossingen zoals ‘infrastructure as a service’ (IAAS) om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten. Hierdoor is de eMobiltiy divisie op korte tijd uitgegroeid tot een volwaardige bedrijfsactiviteit en zijn we reeds partner van de meeste marktleiders binnen de energie en mobiltieitsmarkt.

Doordat we de afgelopen jaren reeds meer dan duizend oplaadpunten geplaatst hebben binnen de Benelux, kunnen onze klanten dan ook rekenen op heel wat expertise.

De brede portefeuille in omgevingswerken, telecom, alternatieve energieën… zorgt ervoor dat APK Group totaaloplossingen kan bieden aan overheden en bedrijven. Daarnaast is APK Group ISO gecertifieerd waardoor een hoge kwaliteitstandaard gegarandeerd wordt. Bij het in dienst stellen van de installaties wordt er steeds ook getest en een keuring voorzien, waardoor de klant volledig ontzorgd wordt.