Doorgroeien: Daniel Deblanc

Bekwame en toegewijde medewerkers aan boord houden en hen kansen bieden om door te groeien, dat is ook binnen APK Group een vanzelfsprekendheid geworden. Het verhaal van Business Unit Manager Daniël Deblanc is een mooi voorbeeld van een succesvol groeitraject binnen ons bedrijf.
Daniël Deblanc, van vakantiewerker tot Business Unit Manager

Een kwart eeuw geleden kreeg Daniël Deblanc als jonge tiener de kans om vakantiegeld te verdienen bij het toenmalige APK Group. Wat hij later wilde worden, was toen voor hem nog een raadsel. Zelfs toen hij later aan de VUB Communicatie ging studeren, was dat traject nog niet duidelijk. Pas toen hij in zijn laatste jaar aan de unief door APK Group gecontacteerd werd om als tolk Duits mee te werken aan een tijdelijke handelsovereenkomst tussen Fluxys en een Duitse partner, werd de voorzet gegeven. Kort daarna werd hij Werfleider in de afdeling nutsvoorzieningen van APK Group. Tussendoor verlegde hij een tijdlang het actieterrein naar andere bedrijven uit de sector met onder meer booropdrachten in Tsjechië. “Die jaren heb ik heel veel praktische kennis opgedaan die nadien erg bruikbaar bleek toen ik vanaf 2017 terug bij APK Group aan de slag kon in de afdeling gestuurde boringen.”, vertelt Daniël.  

Probleemoplossend denken

Gestuurde boringen zijn ondertussen zijn dada geworden. “Mijn takenpakket als BUM van deze kleine afdeling met een 20-tal medewerkers is erg gevarieerd. Dat start met calculatie, aanbesteding tot planning, werfopvolging en nazorg. Kortom het hele projectproces volg ik persoonlijk op. Boeiend maar bij momenten ook best stresserend, zeker als bij het boorproces zaken mislopen. Dan is het vaak een kwestie van probleemoplossend te denken en tegelijk te relativeren om het evenwicht op de koord niet te verliezen. Als die dreiging toch nog opduikt, trekt hij naar zijn ondergrondse privé muziekstudio waar hij zich net als in zijn tienerjaren uitleeft met rappen. Niet verwonderlijk dus dat naast een witte helm, Daniël ook steevast een pet in de buurt heeft liggen.