DRION GLIJBOUW

Horizontale glijbouw en wegenbouw

Voorbij het voor de hand liggende

Jarenlange ervaring

De jarenlange ervaring in het plaatsen van beton met glijbekistingmachines voor zowel de openbare als de private sector, laat ons toe meer dan alleen maar de standaard te verwezenlijken. Drion Glijbouw wil een partner zijn voor de realisatie van jouw betonproject. Ons team kan jou ontzorgen vanaf ontwerp tot en met de volledige realisatie.

Drion glijbouw is dé specialist voor agrarische sector, sportparken, ziekenhuizen, rusthuizen,  recreatieparken, industriële omgevingswerken, openbare werken en beton.

Beton

Onder ‘glijbouw’ verstaat men het plaatsen van beton met een glijbekistingmachine (ook wel slipvormpaver of kortweg paver genoemd).

Traditioneel wordt de glijbouw in de wegenbouw verdeeld in twee segmenten, meer bepaald ‘lijnvormige elementen’ en ‘cementbetonverhardingen’.

Naast deze twee segmenten verwezenlijken we ook minder voor de hand liggende projecten, waarbij het betonelement een doorsnede heeft die door een mal eenvormig kan omvat worden en waarbij aan de lopende meter beton gestort kan worden in dezelfde vormmal.

Lijnvormige elementen

De profielen van de ter plaatse gestorte lijnvormige elementen zijn standaard volgens de norm NBN B21-411 of zijn combinaties van standaard boordstenen met greppels of kantstroken. Voor voldoende aantal lopende meter speciale toepassingen van lineaire elementen kan eventueel een aangepaste mal gemaakt worden.

Andere specialisaties zijn ongewapende betonverhardingen, gedeuvelde betonplaten en doorgaand gewapend beton (DGB).

 

Onze expertises

Privaat

Wandelpaden, terreinverhardingen en uitgewassen betonverharding

Industriëel

Lijnvormige elementen en bedrijfsterreinen

Openbaar

Rotondes, lijnvormige elementen, rijwegen, vliegvelden, fietspaden en speciale funderingen

Beton

Lijnvormige elementen, betonverhardingen en speciale projecten: keerwanden, veiligheidsstootbanden (New Jersey, Step-barrier, …) sokkels voor geluidsmuren, grachten, afwatersystemen en meer

Privaat

Wandelpaden, terreinverhardingen en uitgewassen betonverharding

Industriëel

Lijnvormige elemtenen en bedrijfsterreinen

Beton

Lijnvormige elementen, betonverhardingen en speciale projecten: keerwanden, veiligheidsstootbanden (New Jersey, Step-barrier,…) sokkels voor geluidsmuren, grachten, afwatersystemen en meer

Openbaar

Rotondes, lijvormige elementen, rijwegen, vliegvelden, fietspaden en speciale funderingen

Cementbetonverhardingen

 

Ongewapende betonverhardingen

We kunnen verhardingen in ‘platenbeton’ uitvoeren op breedtes van 1 m tot 8 m. Ze worden toegepast bij fietspaden, landbouwwegen, buitenverhardingen rond gebouwen en dergelijke.

Gedeuvelde betonplaten

Drion Glijbouw beschikt over een automatisch deuvelinbrengsysteem. Dit laat toe de deuvels automatisch te plaatsen in het beton vóór de afwerktafel van de betonpaver. Hierdoor wordt achter de vormmal niet meer geraakt aan het verdichte en afgewerkte beton. Het systeem laat ook toe om het beton met kipwagens tot net voor de machine te brengen, dus zonder dat er voorafgeplaatste deuvels of afstandhouders in de weg liggen.

Doorgaand Gewapend Beton (DGB)

Dit verhardingstype wordt veelal toegepast op zwaar belaste wegen zoals autosnelwegen, zwaar belaste industriële verhardingen en op rotondes.

Contactgegevens

+32 89 56 94 80

info@drionglijbouw.be

leo.janssen@apkgroup.eu

Kieleberg 8
3740 Bilzen
België

Contactgegevens

+32 89 56 94 80

Kieleberg 8

3740 Bilzen

België

Wil je graag samen met ons bouwen aan de slimme en duurzame steden van de toekomst?

Benieuwd waarom een job bij APK Group bij jou past?

Wil je graag samen met ons bouwen aan de slimme en duurzame steden van de toekomst?

Benieuwd waarom een job bij APK Group bij jou past?