The sky is the limit

13 juni 2022
APK Group investeert dan ook steevast in groei en vooruitgang van de bedrijven, de strategie en ook in die van de medewerkers. Ons doorgroeibeleid staat daarbij centraal. In dit artikel lees je alles over de doorgroeimogelijkheden met als doel één ding duidelijk te maken: vooruitgaan is de boodschap.
Voor elk wat wils

Carrièrepaden en -wensen variëren sterk van persoon tot persoon. Een op maat gemaakte aanpak is zodoende geen overbodige luxe. Of je nu wilt groeien door middel van promoties (verticaal) of liever opschuift naar een ander functiegebied (horizontaal), APK Group biedt je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak.

Een doorgroeitraject start steeds vanuit de wens van onze medewerkers, maar wat doe je met die behoefte om door te groeien? Stap één in zowel verticaal als horizontaal doorgroeien is in eerste instantie het melden van deze wens bij jouw leidinggevende. Dit kan dus bij jouw Klantverantwoordelijke (KV) of Business Unit Manager (BUM). Enkele alternatieve contactpunten zijn de HR Business partners, het platform MIA (My Individual Actionplan) of de Projectadministratie (PA). De diversiteit van deze meldpunten vindt haar oorsprong in het creëren van een zeer toegankelijk doorgroeibeleid. Laagdrempelige aanspreekpunten liggen hierbij aan de basis.

Tijdens stap twee in het proces wordt je aanvraag tot doorgroeien verder gecommuniceerd aan een hoger niveau. Op deze manier kan gekeken worden naar de mogelijkheden binnen de groep. Op dit moment worden er daarenboven diverse pistes bekeken. Welke sprongen kan je maken? En welke, eventueel bijkomstige, kennis heb je hiervoor nodig? Wordt er besloten dat aanvullende opleidingen nodig zijn, kan je ook deze binnen APK Group volgen op basis van het opleidingsbudget.

Een stapsgewijs groeiproces

Moeilijk is niet onmogelijk, maar toch is er een standaard groeitraject terug te vinden voor zowel arbeiders als bedienden. Onderstaande figuur toont mooi aan hoe jouw trapsgewijs groeitraject, onder het mom van ‘waar een wil is, is een weg’ er uit kan zien. Zo kan je van arbeider, mits de nodige motivatie en gedrevenheid, doorgroeien tot COO. Voor de ondersteunende diensten binnen onze groep geldt een gelijkaardig patroon. Stap voor stap kan je jezelf opwerken tot manager om vervolgens verder te groeien tot BUM of COO.

Verticaal doorgroeien in de praktijk

Daniël Deblanc, die zo’n 25 jaar geleden begon bij APK Group als vakantiewerker, belichaamt vandaag de dag de rol van Business Unit Manager binnen de activiteit drilling. De oorsprong van deze rol vindt zich bij zijn tijdelijke job als tolk van APK Group. Niet lang daarna werd hij aangeworven als werfleider om in 2017 vervolgens de rol van BUM op zich te nemen. Een mooi voorbeeld van een spectaculair groeitraject binnen APK Group.

Meer weten over de reis van Daniel Deblanc binnen APK Group? Lees hier het volledige interview.

Interne mobiliteit

Doorgroeien wilt niet altijd zeggen stijgen op de verantwoordelijkheidsladder. Ook daar zijn we binnen APK Group maar al te goed van op de hoogte. Zo kan iedere medewerker, mits de nodige kennis, motivatie en capaciteiten, schuiven naar andere Business Units (BU’s). Je kan bijvoorbeeld van rioleringswerken doorschuiven naar een job bij APK Wegenbouw.

Wil je het helemaal over een andere boeg gooien, kan je mogelijks overstappen van de afdeling Construct naar Telecom (fiber). Het kan, met enkele voorwaarden: er zijn openstaande jobs in de gewenste afdeling in kwestie en je bent paraat om de nodige opleidingen te volgen als je kennis te beperkt is.

My Individual Actionplan

Indien je niet wilt veranderen van functie of afdeling maar wel jezelf wilt ontwikkelen, kan je beroep doen op MIA oftewel My Individual Actionplan. MIA werd in het leven geroepen om medewerkers een eenvoudige weg tot het volgen van opleidingen te bieden. Een gelijkaardig proces als dat van doorgroeien wordt hier toegepast. In een eerste fase bespreek je je wens tot opleiding met je directe leidinggevende. Vervolgens kan je contact opnemen met de afdeling MIA. Je stuurt een mailtje naar mia@apk.be met je vraag tot het volgen van opleidingen. Vervolgens wordt gekeken naar de mogelijkheden en opleidingen die aan je wensen voldoen.

Ik wil graag doorgroeien! Wat nu?

Ben je klaar om de volgende stap in jouw APK-carrière te zetten? Neem contact op met jouw directe leidinggevende, PA of HR Business partner en waag de sprong. Samen geven we jouw carrière binnen APK Group een boost!

Nog geen APK'er?

Wil je graag een nieuwe uitdaging aangaan samen met onze APK Familie? Ook voor onze nieuwe medewerkers maken we graag een groeiplan op zodat ook zij voorruit gaan.

Start je parcour bij APK Group vandaag nog. Ontdek onze jobs hier: JOBS